flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В.о. керівника апарату суду Яценко О.Й. взяла участь у спільній нараді щодо підведення підсумків роботи місцевих загальних судів Черкаської області за 2019 рік

31 січня 2020, 11:17

30 січня 2020 року Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Черкаській області спільно з Черкаським апеляційним судом проведено спільну робочу нараду щодо підведення підсумків роботи місцевих судів Черкаської області за 2019 рік.

З вітальним словом до запрошених на нараду голів та керівників апаратів місцевих судів Черкаської області звернувся голова Черкаського апеляційного суду Сіренко Ю.В., який оголосив її мету та порядок денний.

Згідно з порядком денним з доповіддю виступила начальник відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності ТУ ДСА України у Черкаській області Гапоненко Н.М., яка довела  до відома присутніх інформацію про стан фінансування місцевих загальних судів Черкаської області у 2019 році та заплановані суми фінансування на 2020 рік, інформацію про оплату праці працівників судів в поточному році в порівнянні з минулим роком та інформацію щодо забезпечення марками і поштовими послугами в поточному році.

Про стан матеріально-технічного забезпечення місцевих загальних судів Черкаської області, проінформувала головний спеціаліст сектору з питань управлінням об’єктами державного майна ТУ ДСА України у Черкаській області  Соловйова О.О., яка довела до відома суми капітальних видатків, які дозволять до кінця року завершити заплановані капітальні ремонти та завершити будівництво приміщення для Смілянського міськрайонного суду по вул. Юрія Кондратюка, 5,  м. Сміла Черкаської області. Крім того, також розглянули питання про стан поточних ремонтних робіт щодо поліпшення приміщень судів Черкаської області та обговорили удосконалення систем інформатизації в судах та закупівлю нової комп’ютерної техніки. До відома голів та керівників апаратів місцевих загальних судів Черкаської області були доведені перспективні плани роботи Територіального управління на 2020 рік.

Загальні питання організації ведення діловодства в місцевих загальних судах Черкаської області висвітлила головний спеціаліст сектору організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики  Борисенко А.М., яка розповіла присутнім про практичне застосування  нової Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом ДСА України від 20.08.2019 № 814 та обговорили проблемні питання, які виникають у працівників апаратів судів при використанні в роботі нової Інструкції. Крім того, доведено до відома керівників апаратів судів інформацію щодо затвердження нових списків присяжних відповідно до вимог закону «Про судоустрій і статус суддів» для здійснення судочинства, визначеного процесуальним законодавством.

Про вжиті заходи з охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки у судах Черкаської області розповів начальник Територіального управління полковник Служби судової охорони у Черкаській області Харенко А.В.

Також на нараді виступив директор Черкаського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Станіслав Скіць, який повідомив, що сьогодні система надання безоплатної правової допомоги в Україні це мережа центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Безоплатна вторинна правова допомога надається у цивільних та адміністративних справах, а також потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, у повному обсязі, зокрема: малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (у тому числі учасникам АТО), реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги у примусовому порядку, а також проінформував присутніх, які саме послуги надає центр безоплатної правової допомоги в Черкаській області.