flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу громадянину, якого обвинувачують у вимаганні та пошкодженні чужого майна відкладено

30 жовтня 2019, 14:23

29 жовтня 2019 року до Смілянського міськрайонного суду Черкаської області надійшло клопотання заступника начальника  відділення СВ Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до жителя м. Черкас, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого  ч. 2 ст. 189 КК України («Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому»).

В ході досудового слідства встановлено, що 09.10.2019 близько 03 год. 36 хв., невстановлена особа, перебуваючи на території СТО, що знаходиться в м. Сміла Черкаської області, шляхом підпалу пошкодила три автомобілі, чим заподіяла їх власникам матеріальну шкоду.

Під час проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню встановлено факт вимагання  підозрюваним  грошових коштів від власника СТО, а саме  встановлено, що  в червні 2019 року, з корисливих мотивів, з метою вимагання чужого майна, підозрюваний прибув на територію СТО, де здійснює свою підприємницьку діяльність потерпілий, шляхом психічного тиску, вимагав передачі йому грошей в сумі 200 доларів США щомісяця.

В подальшому, продовжуючи свій злочинний умисел по вимаганню чужого майна, з метою отримання грошей в серпні 2019 року, підозрюваний повторно, прибув на територію СТО, де зустрівшись з потерпілим, шляхом психічного тиску, погрожуючи останньому знищенням майна шляхом підпалу, вимагав передачі йому грошей в сумі 200 доларів США щомісяця.

Під час розгляду даного клопотання слідчим суддею було задоволено клопотання захисника підозрюваного про допит свідків і розгляд справи відкладено до 09-00 год. 31 жовтня 2019 року.

 

Довідково:  Санкція  інкримінованих йому статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3-х до 10-ти років позбавлення волі.

  

За повідомленням прес-служби суду