flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченим у вбивстві двох осіб обрано запобіжний захід

23 вересня 2019, 11:51

20 вересня 2019 року до Смілянського міськрайонного суду Черкаської області надійшли клопотання начальника відділення СВ Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб до двох жителів м. Черкас, яких підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого пп.1,12 ч. 2 ст. 115 КК України («Вбивство, умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб»).

В ході досудового слідства встановлено, що громадянин К. за попередньою змовою та разом з громадянином Ф., 17.09.2019 у другій половині дня, перебуваючи на території колишнього військового полігону, що біля автодороги «Київ-Знам’янка», на грунті особистих неприязних відносин, умисно, з метою заподіяння смерті, нанесли численні удари по голові, тулубу та кінцівкам громадянину З., заподіявши йому тілесні ушкодження у вигляді забиття головного мозку, відкритої черепно-мозкової травми, переломів ребер справа з крововиливами в плевральну порожнину, та завдали тілесні ушкодження громадянину Б. у вигляді малокровності внутрішніх органів, поранення тулубу з ушкодженням внутрішніх органів, внаслідок чого потерпілі померли.

Цього ж дня відбувся розгляд вказаних клопотань слідчим суддею Прилуцьким В.О. 

З метою запобігання спробам підозрюваних переховуватись від органів досудового розслідування та суду та вчинити інше кримінальне правопорушення,  а також можливості незаконно впливати на свідків, ухвалою слідчого-судді зловмисникам застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб.

Вказана ухвала не є остаточною і може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду.

Довідково:  Санкція  інкримінованої їм статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10-ти до 15-ти років або довічне позбавлення волі.

 

За повідомленням прес-служби суду