flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу стосовно посадовця Cмілянської міської ради призначено до розгляду

13 вересня 2019, 10:38

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області 10 вересня 2019 року в рамках підготовчого судового засідання розглянув матеріали кримінального провадження по обвинуваченню посадовця Смілянської міської ради у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.  

Вказаний посадовець обвинувачується в тому, що під час виконання обов’язків міського голови міста Сміли, своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання щодо фінансування комунального підприємства, що унеможливило вчасне здійснення платежів за договором й отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року. 

Таким чином, дії посадовця призвели до несанкціонованого відбору газу та спричинили матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобов’язань на суму понад 49 млн. гривень. 

Під час підготовчого судового засідання прокурор зазначила, що підстав для закриття, зупинення кримінального провадження немає, тому просила суд призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Обвинувачений, захисник та представник потерпілого не заперечували проти призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Крім того, представник потерпілого просив прийняти цивільний позов до розгляду з даним кримінальним провадженням.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку учасників кримінального провадження, суд приходить до висновку про наявність достатніх підстав для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду, яке здійснюватиметься суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні на 13-00 год. 28 жовтня 2019 року в приміщенні Смілянського міськрайонного суду Черкаської області (м. Сміла, вул. Канарського, 19) та прийняття до розгляду в межах кримінального провадження цивільного позову представника потерпілого про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином.

 

 Довідково: ч. 2 ст. 367 КК України – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичної особи. Карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

 

За повідомленням прес-служби суду