flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-анонс про розгляд резонансної справи

02 вересня 2019, 14:52

10 вересня 2019 року о 16-35 год. в залі судового засідання №3 Смілянського міськрайонного суду Черкаської області (м. Сміла, вул. Канарського, 19) відбудеться підготовче судове засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню  колишнього посадовця Смілянської міської ради за ч. 2 ст. 367 КК України -  неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичної особи.

Вказана посадова особа обвинувачується в тому, що під час виконання своїх обов’язків міського голови міста Сміли, своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання щодо фінансування комунального підприємства, що унеможливило вчасне здійснення платежів за договором й отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року. 

Зазначається, що дії посадовця призвели до несанкціонованого відбору газу та спричинили матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобов’язань на суму понад 54 млн. гривень. 

Розгляд даного кримінального провадження має значний суспільний інтерес.

Присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації. У випадку проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

Для належної організації та забезпечення місцями представників ЗМІ просимо завчасно повідомити про бажання взяти участь у судовому засіданні прес-секретаря суду Юлію Сіренко за тел. 04733-2-07-51.

 

 

За повідомленням прес-служби суду