flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радою суддів України обговорено фінансове забезпечення органів судової влади

13 жовтня 2015, 11:32

 

2 жовтня 2015 року в приміщенні конференц-зали готелю "Київ" відбулося засідання Ради суддів України.

Радою розглянуто питання про внесення змін до положення "Про Державну судову адміністрацію України" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Національну поліцію" та внесенням змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів". Вказаними змінами на Державну судову адміністрацію України покладено завдання підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорона приміщень суду, органів суддівської системи, виконання функцій щодо державного захисту суддів, працівників суду, створення та забезпечення діяльності підрозділу відомчої воєнізованої охорони. Радою суддів України внесено вказані зміни до Положення про Державну судову адміністрацію України.

На засіданні заслухали доповідь в. о. Голови Державної судової адміністрації України Ольги Булки щодо підготовки бюджетного запиту на 2016 рік та про стан виконання рішень Ради суддів України щодо посилення ролі органів суддівського самоврядування в питаннях формування бюджету органів судової влади.

"Розмір коштів, передбачених на соціальні виплати в проекті Державного бюджету на 2016 рік, зросте на 45%, однак, кошти на виплату на заробітної плати працівникам апаратів судів повною мірою коштів не закладено", - відзначила в. о. Голови ДСА України щодо бюджетного запиту судової влади на 2016 рік. За словами Ольги Булки, в наступному році для судової влади планується виділити трохи більше 5,5 млрд гривень. "Тобто в порівнянні з минулим роком приріст сягне 50%. У той час як загальний приріст по всьому бюджету - 6,8%", -  зазначила в. о. Голови ДСА України.

Розмір коштів, передбачених на капітальні видатки, зросте на 30%, на соціальні виплати - на 45%. Потреба судової влади у 2016 році становить 11 млрд 780 млн гривень, а задоволена на 48%. "Та це краще, ніж сьогодні, бо цього року потреба задоволена на 35%", -  відзначила Ольга Булка.

Також в. о. Голови ДСА України зауважила, що наразі є проблеми, які потребують вирішення, а саме: дефіцит у розмірі 713 млн грн на оплату праці працівників апарату судів; відсутність коштів на створення та утримання воєнізованої охорони; гарантувати компенсації суддям, які переведені до інших судів та повернення фінансування Національної школи суддів України від Міносвіти до ДСА України.

Радою прийнято рішення доручити Голові Ради суддів України В. Сімоненко, голові Комітету бюджетного планування, фінансового та матеріально-технічного забезпечення Ради суддів України Б. Монічу та Голові ДСА України З. Холоднюку взяти участь у засіданнях профільних комітетів Верховної Ради України з метою врегулювання питання виділення в необхідному обсязі видатків на оплату праці працівників апаратів судів, створення підрозділу відомчої воєнізованої судової охорони та відшкодування витрат на переїзд в інше місце проживання суддям, переведеним на роботу до інших судів з судів Донецької та Луганської областей.

Також Радою суддів України прийнято рішення звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України стосовно пришвидшення процедури переведення суддів Донецької та Луганської областей, які були тимчасово прикріплені до інших судів на строк до 6 місяців.