flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась розширена нарада щодо підсумків роботи місцевих загальних судів Черкаської області та Черкаського апеляційного суду в 2023 році

12 березня 2024, 08:22

Голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко під час розширеної наради щодо підбиття підсумків роботи місцевих загальних судів області у 2023 році за участю черкаських та місцевих суддів проінформував, що у 2023 році на розгляд судів надійшло понад 80 тисяч справ і матеріалів. Незважаючи на надскладні умови, включаючи надмірне навантаження, нестачу кадрів та безпекові ризики, судова система гідно впоралася з викликами та продовжила ефективно виконувати свої функції.

Секретарі судових палат з розгляду цивільних та кримінальних справ Людмила Василенко та Ігор Поєдинок зупинились на основних показниках роботи місцевих судів за звітний період. Зокрема вони поінформували про те, що серед справ та матеріалів, які надійшли до місцевих загальних судів Черкаської області у 2023 році найбільшу питому вагу займають справи про адміністративні правопорушення - 35,8 %.
У звітному періоді у розрахунку на одного суддю місцевого загального суду області в провадженні перебувало – 935 справ та матеріалів.



Структурний аналіз результатів розгляду основних категорій справ місцевими загальними судами Черкаської області протягом 2023 року характеризує усталену тенденцією щодо питомої ваги розглянутих справ за категоріями. Загальний відсоток розляду справ у звітному періоді дорівнює 97,4%, з них 27,9% - кримінальне судочинство, 0,7% - адміністративне судочинство, 34,5% - цивільне судочинство та 36,7% - адміністративні правопорушення.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області Віталій Безрученко та начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області Анатолій Харенко висвітлили результати діяльності та ключові проблеми, з якими стикаються у своїй роботі.


Крім того, судді озвучили низку проблемних питань, які виникли в місцевих судах. Насамперед, це стосується ситуації щодо дефіциту кадрів, надмірного навантаження на суддів та фінансово-матеріального забезпечення для належного функціонування судів.