flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про виконання Україною рішень ЄСПЛ йшлося на зустрічі в ВРП

27 лютого 2024, 08:27

Члени ВРП та представники секретаріату ВРП провели робочу зустріч із представниками Департаменту з виконання рішень Європейського суду з прав людини Ради Європи та проєкту Ради Європи «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду»  щодо виконання Україною заходів загального та індивідуального характеру. Окремо обговорили виконання групи справ «Олександр Волков проти України».

Голова ВРП Григорій Усик зазначив: «Вища рада правосуддя вживає всіх необхідних заходів для оперативного розгляду матеріалів заявників у справі «Куликов та інші проти України», які перебувають на розгляді членів Ради».

Григорій Усик наголосив, що для ВРП є актуальним фаховий обмін думками з питань, пов’язаних із виконанням Україною рішень ЄСПЛ, зокрема, які стосуються суддівської незалежності та неупередженості судової влади.

Сторони домовилися продовжити експертні обговорення рішень ЄСПЛ, що є важливим для єдності та сталості практики розгляду дисциплінарних справ.

В зустрічі взяли участь члени ВРП Сергій БурлаковАлла Котелевець, Роман Маселко, Микола МорозОлександр Сасевич, керівник секретаріату ВРП Михайло Шумило, начальник відділу Департаменту з питань виконання рішень ЄСПЛ Генерального директорату з прав людини та верховенства права РЄ Павло Пушкар, юрист цьогоДепартаменту Олександр Дворніченко, менеджерка проєкту Ради Європи «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду» Ірина Кушнір.

Вища рада правосуддя