flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!

10 січня 2022, 10:55

Смілянський міськрайонний суд нагадує, що 01.01.2022 розпочався черговий етап подання особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічних декларацій за 2021 рік.

Якщо протягом 2021 року присяжний брав  участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримав він виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язаний подати до 1 квітня 2022 року шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Якщо присяжний протягом 2021 року був увільнений від виконання обов’язків присяжного,  він також зобов’язаний подати  до 1 квітня 2022 року електронну декларацію за минулий рік.

Суб’єкт декларування має право за власною ініціативою подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів упродовж семи днів після дня подання первинної декларації, шляхом створення та подання виправленої декларації до Реєстру.

Додатково повідомляємо, що з 1 грудня запрацювала нова форма декларації.  Оновлені роз’яснення щодо заповнення декларацій доступні на сайті НАЗК за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

У роз’ясненнях ви можете знайти як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі. Наприклад, НАЗК розповідає, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України», де потрібно буде декларувати документи для посвідчення особи за кордоном. Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами їх заповнення, ви також можете скористатися Порядком заповнення декларації.

Смілянський міськрайонний суд рекомендує Вам не зволікати із заповненням декларації та подавати їх завчасно.

 

За повідомленням пресслужби суду