flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Удосконалення професійної майстерності співробітників Служби судової охорони пройшло на Смілянщині та Кам҆янщині

12 лютого 2021, 11:40

Смілянський міськрайонний та Кам҆янський районний суди сьогодні стали базою для проведення спільних тактико-спеціальних навчань співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області та поліцейських Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Умови та ситуаційні завдання навчання були максимально наближені до реальних. Зокрема, були змодельовані спроби силового проникнення натовпу обурених та агресивно налаштованих громадян до судової установи, масові заворушення, прояв неповаги до суду, а також створення загрози для судді та учасників судового процесу в залі судового засідання. З особливою точністю були відпрацьовані тактичні прийоми блокування та видалення із зали судового засідання порушників громадського порядку.

Співробітники Територіального управління та поліцейські оперативно зреагували та діяли як єдине ціле задля забезпечення порядку в судовій установі та припинення масових заворушень.

«Ми навчаємо наших співробітників впевненості, злагодженості, рішучості та швидкості прийняття рішень щодо забезпечення безпечного проведення судових засідань, вжиття заходів з припинення проявів неповаги до суду, реагування на протиправні дії по відношенню до суддів, працівників суду, відвідувачів та учасників судового процесу», – відзначає начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області полковник Служби Судової охорони Анатолій Харенко.

Проведення інструктажу та відпрацюванняряду сценаріїв розвитку можливих подійпройшли на території та в приміщенні судових установ із суворим дотриманням протиепідемічних заходів.

 

За повідомленням пресслужби ССО у Черкаській області.