flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Смілянського міськрайонного суду Черкаської області завітали старшокласники

02 березня 2020, 11:19

З метою підвищення загального рівня правової культури 28 лютого 2020 року до Смілянського міськрайонного суду Черкаської області в супроводі викладача історії та права завітали учні 8-9 класів Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6.

Зустріли гостей та провели ознайомчу екскурсію судом керівник апарату Ковальчук Людмила Володимирівна та прес-секретар Сіренко Юлія Іванівна.

В ході екскурсії учні оглянули зали судових засідань, дізналися про основні завдання та функції канцелярії суду.

Після цього прес-секретар Сіренко Ю.І. розповіла учням про історію утворення Смілянського міськрайонного суду, засади здійснення судочинства та символи судової влади, нововведення у законодавстві з питань судоустрою, а також про апарат суду: його організацію роботи та розподіл обов’язків між працівниками.  

Крім того, Сіренко Ю.І. доповіла відвідувачам про поняття і сутність прав людини та основні механізми їх захисту, а також окреслила основні положення Загальної декларації прав людини 1948 року.

Після інформативних доповідей учні переглянули відеоролик на тему «Знайомство з Європейським судом з прав людини».

В.о. голови суду Кирилюк Наталія Анатоліївна, яка уповноважена здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, доступно та змістовно роз’яснила учням специфіку кримінального судочинства та розповіла про відповідальність за вчинення кримінальних проступків неповнолітніми.

Наприкінці зустрічі в.о. голови суду Кирилюк Н.А. та прес-секретар Сіренко Ю.І. побажали усім присутнім школярам успіхів у навчанні, а вони в свою чергу подякували організаторам за цікавий, пізнавальний, насичений захід і обіцяли обов’язково завітати зі ще одним візитом.

 

 

  За повідомленням прес-служби суду