flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Смілянському міськрайонному суді Черкаської області проведено «День відкритих дверей»

20 лютого 2020, 15:33

20 лютого 2020 року в Смілянському міськрайонному суді Черкаської області був проведений захід «День відкритих дверей». До суду в супроводі класних керівників завітали  учні 1-4 класів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Тернівка Смілянського району.

Зустріли гостей та провели ознайомчу екскурсію судом в.о. керівника апарату Яценко Олена Йосипівна та прес-секретар Сіренко Юлія Іванівна.

В ході екскурсії учні оглянули зали судових засідань, дізналися про основні завдання та функції канцелярії суду.

Після цього Сіренко Ю.І. доступною для учнів мовою розповіла  про судову систему України, засади здійснення судочинства та символи судової влади. Маленькі  слухачі ознайомилися  з місією суду у суспільстві, поміркували про справедливість взагалі, та справедливе правосуддя зокрема.

Під час заходу та з нагоди відзначення 20 лютого Всесвітнього дня соціальної справедливості для дітей був проведений «Урок справедливості» на прикладі мультфільму «Кінь проти Хом’яка». Цей мультфільм було створено ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів».

Діти спробували себе у ролі суддів, намагаючись вирішити суперечку між звірами. Маленькі Справедливці розділилися на дві команди - одні підтримали у суперечці Коня, інші - Хом'яка та навели свої аргументи. Після вердикту судді Черепахи всі погодилися, що спір має вирішувати той, хто є справжнім професіоналом. Тепер діти знають, що розсудити хто правий, а хто – ні, має суддя.

Діти залишилися надзвичайно задоволеними від зустрічі  і по завершенню заходу було зроблене колективне фото на пам’ять.

 

 

  За повідомленням прес-служби суду